Skönhetsfällan Sverige

Skönhetsfällan Sverige
  • Series

Allt fler svenskar lägger sig på operationsbordet för att med hjälp av plastikkirurgi förbättra sitt utseende. Men frågan är till vilket pris? För med fler skönhetsoperationer kommer samtidigt ett ökat antal misslyckade ingrepp.

I Skönhetsfällan Sverige får vi möta ett antal personer som alla har haft en gemensam dröm om ett bättre utseende och en starkare självkänsla. Men på operationsbordet förvandlades istället deras dröm till en mardröm som har gett dem såväl fysiska och själsliga ärr.

Nu står deras hopp till två av Sveriges mest erfarna plastikkirurger. Kan de med en enda operation åstadkomma ett bättre resultat och på så sätt ge patienterna deras kroppar och liv tillbaka?

Vi får följa patienterna inför, under och efter operationerna. Från deras första konsultation med kirurgerna, som då gör en bedömning om det är medicinskt möjligt att åtgärda problemet, till deras återbesök i de fall en ny operation har genomförts.

Skönhetsfällan Sverige ger dig en osminkad bild av skönhetens pris, men är samtidigt en genuint varm och mänsklig skildring av vanliga människor där smärta, uppgivenhet och förtvivlan varvas med drömmar, förhoppningar och glädje.